Dat zegt mijn gevoel.

Ben ik wel objectief?

Assessment

"Dat lijkt mij een hele goeie. Indrukwekkend cv ook. Volgens mij gaat die hier prima passen. Maar dat zegt mijn gevoel. Ben ik wel objectief? Een cv en een gesprek zeggen ook niet alles. Zie ik niets over het hoofd?"

Een assessment is een uitgebreid onderzoek, dat u voor verschillende doelen kunt inzetten. Bijvoorbeeld om objectief en deskundig te onderzoeken welke kandidaat het meest geschikt is voor een bepaalde functie. Of om te bezien welke (onbenutte) potentie uw medewerkers hebben.

Afhankelijk van uw onderzoeksdoel stellen wij een passend assesessment samen. Een assessment kan bestaan uit: 

Vóór het assessment vult de kandidaat een aantal vragenlijsten in. Verdere voorbereiding is niet nodig. Een assessment beslaat meestal een dag van een uur of zes. We zetten ons in voor een leerzame en zo aangenaam mogelijke assessmentdag. Ongeveer vijf werkdagen na het assessment sturen wij de kandidaat een rapport met de resultaten. Die resultaten bespreken we eerst persoonlijk met de kandidaat. Als de kandidaat het rapport heeft goedgekeurd, sturen wij het naar de opdrachtgever. Als u dat wilt, lichten wij het rapport in een gesprek toe.
De psychologen die voor Authentiek assessments afnemen, zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).